ein Bild ein Bild
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Yap Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MUSTAFA CEYLAN’IN 50. SANAT YILI(Muhsin Durucan)
#1
MUSTAFA CEYLAN’IN 50. SANAT YILI


                                                                                                        

       Muhsin DURUCAN / Eğitimci yazar

 

Öldükten sonra unutulmak istemiyorsanız;

ya okunmaya değer bir kitap yazınız ya da

yazılmaya değer işler başarınız.”  Benjamin Franklin

 

Kişiler doğar, yaşar, dünyamızdan ayrılır. Yaşam sürecinde nefes alıp verir, yer içer, gerisinde bir şey bırakmaz. Böylesi adlar belirli bir süre sonra unutulur.

            Kimi kişiler, dünyaya ayak basar basmaz özellikleriyle varlıklarını belli eder. Başarılarını topluma sergiler. Kimliklerini kanıtlar. Şairlerimiz, yazarlarımız ve araştırmacılarımız bu gruba girer.
 
Araştırmacı Şair-Yazar ‘Mustafa Ceylan’ın 50. Sanat Yılı’na değgin duygu ve düşüncelerimi aktarayım, istedim. Bu amaçla kimi tümceleri kaleme aldım. Tanışmamızın üzerinden uzun süre geçti, diyebilirim. Ne ki öncesinde de Mustafa Ceylan adını duydum.  Ankara’da sanatın zirvede olduğu dönemlerde Güzide-Bilal Taranoğlu çiftinin nezih kültür sanat ortamında ve ‘Gülpınar’da yıllarca beraber olduk. Gönül bağımız o yıllara uzanır. 21-24 Haziran 2012 tarihlerinde ‘20. Hazar Şiir Akşamları Etkinliği’ne birlikte katıldık.

            Ceylan, sanat ve edebiyat alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek başarılı değerlendirmeleriyle öne çıktı. Çok sayıda dergi ve gazete yazıları yanı sıra şiirleriyle Türk Edebiyatı içinde yer alan ve kalıcılığı tartışılmayan adlardan birisidir.
 
Bilindiği gibi, kimi edebiyat akımları var: İdealizmKişiselcilikEgzistansiyalizm, (Varoluşçuluk)SürrealizmDadaizmFütürizmKübizmEkspresyonizmSembolizmParnasizmNaturalizmRealizmRomantizmKlasisizmHümanizm…Bunların temsilcileri de var.
 
Mustafa Ceylan, ‘Gülce’ akımının temsilciliğini sürdürmektedir. Her tür tekniğe hakimdir. Adını arama motoruna yazınca; hem müzik dinlenir hem de engin bilgiye ve yazın ürünlerine ulaşılır.
 
Yazılarını okurum. Edebiyatın her dalında ürünleri var. Bu aziz dostumun ses getiren kimi özelliklerini biliyorum. Dostunu arayıp soran, özverili bir yapıda iyi bir yol arkadaşı, İçanadolu bölgesi insanı, araştırmacı yazar, şiir yazan, şiir okuyan, şiir dokuyan bir ekip insanı olarak tanıyorum.

            Mütevazı kişiliği, kıskanç olmayan yapısı, paylaşımcı ve özverili yaklaşımı, özgeciliği, arkadaşlarına ve dostlarına karşı sürekli bir şeyler verebilme isteği ve çabası içinde bulunması, onu her zaman gündemde tutmaktadır.
 
Ceylan’ı Hz. Ali’nin özdeyişiyle taçlandırmak uygun olur, kanısındayım: “Öldükten sonra yaşamak isterseniz, ölmez bir eser bırakınız.”
 
Sanat ve edebiyatta tam 50 yıl, hem de hakkını vererek yaşanan 50 yıl; herkesin ulaşabileceği mutluluk zirvesi değildir. Bu noktaya ulaşan Ceylan, günümüzde usta kalemlerin başında gelmektedir!
 
Böylesi bir etkinliğin hazırlanmasına ön ayak olan başarılı kalem ve sanatçı, ‘Gülce’ akımının yaratıcılarından, ‘Vatandaş Osman’la anılan aydın insan, Antalya’da Ceylan’ın en yakın arkadaşı, sevgi ve saygı gören, “Sevgi doğurdu, umut yaşattı, zulüm öldürdü beni…” Diyen Harun Yiğit’i alkışlıyorum! Yaşam çizgimi şu sözcüklerde özetliyorum: “ Dün de bugün de hiçbir şey yolunda gitmedi /  Ama hiçbir şey beni yolumdan etmedi…”
 
Mustafa Ceylan’ı sevip sayıyorum! Sanatla iç içe geçen ve başarıyla yaldızlanan ‘50. Sanat Yılı’nı yürekten kutluyor, gelecekteki yaşamında esenlikler diliyorum.
 
Cevapla
  


Foruma Git:


Konuyu Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi

Android Haberler | Ansansanat | Borsa Yorumla | Gülce Edebiyat | Türkçe Dersi