ein Bild ein Bild
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Yap Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TAHİR KUTSİ MAKAL'DAN BANA YAZILAN NOTLAR-MEKTUPLAR (1)
#1


13.06.1981-İstanbul SİZE DERGİSİ etkinliği
Tahir Kutsi MAKAL -Kızı Çeyiz MAKAL ve Ben





19.05.1998
Sayın Mustafa Ceylan
"Makalog"
Mustafacım, canım kardeşim, müthişsin !... Seni candan kutluyorum. Tespitlerin, yorumların harika.. Her kitabı ayrı ayrı değerlendirerek bir sonuca varma metodunu çok beğendim. Ancak, bence özgün eserlere daha çok ağırlık vermelisin. Halk edebiyatı ile ilgili olanları bir bölümde işleyebilirsin.

Kitaplardan mevcutları gönderiyorum. Bir "Makalog"  olan Mustafa Ceylan'da bütün kitaplarım olmalı.. Sanıyorum, hepini kitaplığına kazandıracağız. Mektubunuzda istediğiniz hususları ayrıca postalayacağım. İnşaallah güzel bir çalışma olacak. "Anadolu'da Türk Mührü" konusundaki incelemenizi "Ortadoğu" da yayınlayacağız. Çok acele bir kaç fotoğrafını yollamalısın. 

Selam, sevgi, saygı sunarım aziz kardeşim. Teşekkürler ederim, başarılar dilerim.

Tahir Kutsi MAKAL
(imza)

[Resim: 29o66g1.jpg]
25.06.1998
Sevgili Makalog Ceylan,

Selam, sevgi, saygı sunuyorum.
Hemen, sizde olmayan kitapları sunuyorum.
Geniş döküman ve dergiler yoldadır.
Gözlerini öpüyorum, başarı diliyorum. Heyecanınızın sönmemesini temenni ediyorum.
Selam !..

Tahir Kutsi MAKAL
(imza)

2.6.98
Aziz Dost,
Bu dergiler sende bulunmak gerekebilir. Soyuer sayısını kitaba alabilirsin(kapağını)
Selam
Sevgi,
Saygı
Tahir Kutsi makal
(imza)


Sevgili Makalog,
Size yine bazı döküman sunuyorum.Tarla'da eserler hakkında yorumları bulacaksınız.
Çalışmalarınızda başarılar diliyor, selam, sevgi, saygı sunuyorum.
29.06.98
Tahir Kutsi Makal
(imza)
 
Cevapla
#2
20/07/2014, 12:39
Sevgili Mustafa Bey, biz rahmetli Tahir Kutsi ile, takribi iki yıl kadar, Ortadoğu Gazetesinde çalıştık. O genel yayın yönetmeni, biz kültür bölümü şefi ve yazar olarak uzun süre günlük din yazıları ve haftada beş gün de fıkra-makale yazardık. Merhum bu sıralarda "Âşık Ömer" Kitabını yayınlamıştı; ben de O'nun bu kitabına dair bir yorum yayınlamıştım köşemde. Çok beğenmişti rahmetli, ondan sonraki günlerde her konferansına, giderken vites değiştirmeyi unuttuğu o meşhur volsvageniyle beni de götürür, "ikile", "üçle" diye sıkça ikaz hep bize düşen bir görev gibi olurdu. Zira bu sırada kafası hep vereceği konferans ile meşgul olur, dalgınlaşır, ulaştığımız yerde neredeyse zamanında fren yapmayı dahi unutur, tampon tampona yanaştığımız çok olurdu. O zaman gazetemiz Yenikapı sahilinde bir virane binadaydı. Boş kaldığımız öğle yemeği aralarında hep gazetenin satışını, tirajını münakaşa ederdik. Bu münakaşalarımızın sonucunu çoğu kez yazı işleri müdürümüz rahmetli Necdet Sevinç'e de açar, O'nun bilgi ve tecrübelerinden daha çok yararlanmak isterdik. İdealizmimizi her yerde sürdürmek, yaşamak neredeyse tek amacımızdı; ancak herkesin ayrı hesapları vardı ve bizimkine asla uymuyordu. Bu sebeple rahmetli patron Zeki Bey'le girdiğimiz "patron benim..." tartışması üzerine, kalemimizi masasına bırakarak gazeteden ayrılmıştık. Tüm gazete mensubu dostlarımız çok üzülmüşlerdi, rahmetli Tahir Kutsi'nin masamızı on-onbeş gün, "kandırırım" umuduyla, boş tuttuğunu da biliyorum. Göçen dostlara rahmet, o günlerden kalan ebedi dostlara da selamlarımı ileterek bu hatıramı kısaca özetlemek istedim. Sevgi, saygı ve sağlık dileklerimle................. Enver Özçağlayan
 
Cevapla
  


Foruma Git:


Konuyu Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi

Android Haberler | Ansansanat | Borsa Yorumla | Gülce Edebiyat | Türkçe Dersi