ein Bild ein Bild
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Yap Kayıt Ol

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NİLAY SAVAŞ'ın MISRALARI ÜSTÜNE
NİLAY SAVAŞ'ın MISRALARI ÜSTÜNE

Mustafa CEYLAN

Nilay Savaş

yangınım da diriliyor tüm şehir
uyandı karanlığından 
gözbebekleri ateş içmiş karanfillerin
akdeniz tufana belenmiş
can suyu çekilmiş göğsümün
gel 
son suyunu ver gülümün
bir anlamı olsun 
ellerinden ölümün.....

Nilay Savaş

Mustafa Ceylan 

(TERS TAKLA) bir şiir derim ben buna. Harun YİĞİT'in KARA MİZAH-TERSİNE MİZAHI'na benzer. SEVMEM derken SIRILSIKLAM AŞIK OLDUĞUNU haykırmaktır bu. YANGINIMDA DİRİLİYOR ŞEHİR söylemi bu işte. yanarak dirilmek... kendi ateşini şehre renk olarak seçmek. ahmet haşim GİBİ KORKAK VE GECEYE SIĞINANLARIN söylemi bu. Karanlıktan tad alan, geceyi emenlerin söylemi. Çıkmış şehrin en tepe noktasına, karanlıkta yanan ışıklara vermiş yüreğini ve yeniden diriltmiş ruhuyla şehri. Ama, TERS TAKLA, karanlıktan uyanmış demesinde.... EN GÜZEL MISRASI da GÖZBEBEKLERİ ATEŞ İÇMİŞ KARANFİLLERİN mısrası ki, en güzeli HAVADA bırakmış, mesnetsiz koymuş şair. O sebeple çok kızıdım diyebilirim. EN GÜZELİ öteki mısralarla bağlamaya çalışmamış. Ortada BEN BURADAYIMMMMMMMMMMMM diye bağırmada

-------------------------------------
Nilay Savaş 

ben haddimi bilirim usta bağırmakmı ben bir tek şiir okurken bağırırım ara sıra başka zaman ve mekanlarda kedi gibiyimdir Smile))

--------------------------------------
İhsan Polat 

Kurgu ya da gerçek, ana ait duyguyu tüm çıplaklığıyla yansıtan güzel imgelerle bezeli şekli unsur sorunu olmayan güzel bir şiir...

------------------------------------------
Mustafa Ceylan 

1-Mısra başları küçük harf(şair tercihi)-Akdeniz'de dahi küçük harf var... 2-GÖĞSÜMÜN-GÜLÜMÜN-ÖLÜMÜN sözleri SERBEST ŞİİRDE de KAFİYENİN aslında VAZGEÇİLMEZ ahenk unsuru olduğunu ortaya koymaktadır. Öyle serbest yazıyorum diye demek ki ATMASYON YAZANLAR aslında ŞİİRE İHANET EDİYORLAR demektir. AHENK UNSURLARI neyse, hepsini (aliterasyon, asonans, diğer edebi sanatlar, harf ve kelime salınımları, kafiyeler, mecazlar dahil vss)ŞİİR BİLİMİ' nin unsurlarını SERBEST ŞİİRDE daha DİKKATLİ KULLANMAK GEREKİR VE MUTLAKA DA KULLANILMALIDIR diyorum. Yoksa sanat adına SANATIN ANA DAMARINI KOPARMAK OLUR Kİ, O şair şiirin baskısı altına toz olur, kaybolur. Bu şiirde ŞAİRİMİZ, bu bakımdan başarılı diyebilirim.

---------------------------------------
Mustafa Ceylan Şiirin başı ile sonu gene TERS TAKLA. Başta yanarak dirilen bir şehir, sonra ise SON SUYUNU bekleyen ve yâr elinde ölen bir şair var. ŞAİR VE ŞEHRİN ŞİİRİ bu... 3 Ş diyebiliriz yani...Başta, genel gşiriş ve normal seyrinde söylemler, takalnın sonuna doğru GELLLL diye seslenen, kendi yangınında can veren bir şair avazı var... Teşekkürler, tebrikler kardeşime...
-----------------------------
Mustafa Ceylan 

Şiirde İMGE ye evet, ama,, şiirde İMGE niyetine ANLAMSIZLIK ve KARMAŞA ya hayır diyenlerdenim. Şahsen ben, İMGE nin bir-az'INDAN HOŞLANMAKTAYIM. Şiir kendini ANLAMSIZLIĞA itmemeli, ANLAMSIZLIK UÇURUMDUR... Ve kolaya kaçmadır...

------------------------------
Nilay Savaş 

teşekkürler ustam uyardıgınız yerdeki kopuşu düzelteceğim...

-------------------------------
Şeref Öztürk 

Ah be kızım yarım asra yakındır yazmaya çalışıyoruz hala karınca boyu yol alamadık .Şiir güzel sanatların bence en güzeli lakin en zorudur da . Koca bir ömrü harcarız sadece bizden çok yaşayacak bir mısra bulup ardımızda aDIMIZI YAŞATACAK ... Bulupta gidebilenlere ne mutlu .

--------------------------------
Ersan Çelebi 

önce dizeler dolacak, dizeler şiir gibi ollmalı, laf gibi değil.
olmamış... dizelerinin dolmadığı bir şiir olmaz.

Foruma Git:

Konuyu Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi

Android Haberler | Ansansanat | Borsa Yorumla | Gülce Edebiyat | Türkçe Dersi